21 Mayıs 2013 Salı

BAŞUCU KİTAPLARIM.....





100 SORUDA DİJITAL FOTOĞRAF : Gerçekten dijital fotoğrafçılığa başlarken çantanızdan ayırmamanız gereken bir kitap. sorularınıza cevap veren bazı reçeteler sunan, önünüzü açabilecek bir eser.



OYUNNAME Tilda Tezman’ın yurt dışında izlediği tiyatro oyunlarını anlattığı, yaklaşık yedi yıldır yayınlanan yazılarından oluşturulmuş bir deneme olan eser tiyatroya gönül vermiş herkes için bir başucu kitabı niteliğinde.Okuyucu, bu kitaptaki yaklaşık 189 yazıyla, perdeyi bir tiyatro salonunda değil; kendisine ayırdığı özel zamanlarda aralamanın ayrıcalığını tadacak.





BİLGİ KÜPÜ satın alıp göz gezdirilince, ya çocukken niye böyle kitaplar yoktu denilen kitaplardan... çocukken bilmediğiniz konuların ne olduğunu bilmeden konu bütünlüğü olmadan sadece harf sırasına göre dizayn edilmiş ansiklopedileri okurduk. konuların hep birbirine atıf yapması sonucu bıkılır, bırakılırdı elden ansiklopediler. keşke daha önceleri, bilgiye daha açken böyle konu bütünlüğü olan her şeyden kısaca bahseden kitaplar olsaydı diyor insan...


Entelektüelin Kutsal Kitabıı’nda yılın her gününe bir konu ayrılarak kişinin bir yılda belirli bir kültüre ulaşması hedeflenmektedir. Hemen belirtmek gerekir ki eserde ele alınan konular daha ziyade Batı kültüründen izler taşımaktadır. Aslında bu gayet doğaldır. Zira eserin yazarları ve araştırmacıları o kültürden gelmektedir. Ayrıca bu durum başka kültür ve medeniyetlerden konuların ele alınmadığı anlamına gelmemektedir. Eserde akıcı bir üslupla daha çok bahsi geçen konunun ilginç yönlerine dikkat çekilmektedir. O kadar ki bazen çok teknik konulara veya biyografik detaylara inilmiştir. Detaya yönelik konularda kimsenin dikkatini çekmeyen ve önemsenmeyen hususlar ön plana çıkartılmıştır.



Coco Chanel (ünlü fransız modacı) ufak yaşlarda annesini kaybetmiş, babası evi terk etmiş, 18 yaşına kadar bir manastırda yetimhanede yaşamak zorunda kalmış ve ablası ile akşamları barlarda şarkı söyleyerek, gündüzleri dikiş işleri yaparak geçimlerini sağlamak zorunda kalmışlardı. Ama bu genç kadın yetenekli idi. Özellikle de şapka konusunda içinde bir tutkusu vardı. Bu tutku ileride onu dünyanın en ünlü markalarının arasına sokacaktı.

Coco Chanelin beni en çok etkileyen yönü çalışkanlığı, azmi ve gözlem yeteneği. Bir şey yaratmak için öncelikle bir inancınız ve amacınız olmalı, bu inancınız sonra bir tutkuya dönüşmeli, sonrasında pratik ve deneme ile mükemmeli bulana kadar. İnancınızın önemi, sizi çevrenizin olumsuz tepkilerinden ve  eleştirilerinden korumasıdır. Bu şekilde hedef veya hayalinizden vazgeçmemenizi ve pes etmemenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder